Congres Legal Valley – Maatschappij & Recht – Thema: ‘De jurist van de toekomst’

Datum: 24-04-2018

Locatie: Musis, Arnhem

Spreker(s): Zie congressite (link hieronder)

Op dinsdag 24 april 2018 organiseert de Stichting Legal Valley in Musis te Arnhem het Congres Maatschappij & Recht. Jaarlijks wordt de juridische denkkracht van Gelderland bij elkaar gebracht om samen met ondernemers, bestuurders, studenten en politici een juridisch-maatschappelijk actueel thema te bespreken. Het onderwerp van het congres van 24 april 2018 is ‘De jurist van de toekomst’.

Een snel veranderende wereld, waarin het recht moeite heeft om de technologische ontwikkelingen bij te houden, vraagt om een andere jurist. Maar hoe ziet die jurist van de toekomst eruit? Waar heeft de maatschappij behoefte aan? Welke vaardigheden heeft de jurist van de toekomst nodig en hoe leiden we deze op?

Tijdens dit tweede Congres Maatschappij & Recht geven verschillende inleiders vanuit meerdere invalshoeken hun visie op de jurist van de toekomst; vanuit maatschappelijke en technologische ontwikkelingen, de rechtspraak, de opleiders maar zeker ook vanuit de jurist van de toekomst zelf. Vervolgens gaan zij onder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong met u in debat over het profiel van de jurist van de toekomst. De uitkomst van het congres wordt gebruikt als input voor het jaarcongres van de Nederlandse Juristen Vereniging (NJV) later in het jaar, waar gesproken wordt over de Nederlandse initiële en post-initiële juridische opleidingen.

Het congres vindt plaats van 13.30 uur tot 18.00 uur in Musis, Velperbuitensingel 25 te Arnhem.
U kunt zich aanmelden via http://www.dzw.gr/e3205.
Voor deelnemende juristen zijn 3 PO punten beschikbaar.