Dafne Boer

Dafne de Boer
Intellectuele eigendom en IT-recht

Sectoren
Ondernemingen, Zorg

Expertises
Intellectueel Eigendomsrecht, IT recht, Privacyrecht

Aandachtsgebied(en)
Intellectuele eigendom en IT-recht


Telefoon
+31 (0)26 353 84 04

Fax

Locatie
Velperpoort Arnhem
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

  Bel

  Email

Social Media

Biografie

Dafne werkt sinds 2017 als advocaat op de sectie Intellectuele Eigendom & IT-recht. Zij is gespecialiseerd op het gebied van IT- en privacyrecht. In haar dagelijkse praktijk houdt Dafne zich onder meer bezig met het adviseren bij grote en kleine IT-projecten en het begeleiden van cliënten bij privacyvraagstukken.

Dafne heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie heeft zij een half jaar in Kopenhagen gestudeerd waar zij in aanraking kwam met het privacyrecht en haar interesse voor dit rechtsgebied is ontstaan. Vervolgens heeft Dafne de master Informatierecht gedaan waar zij zich heeft kunnen toeleggen op alle facetten van het privacy-, IE- en IT-recht. Als eerste lichting van de master heeft Dafne met drie medestudenten deelgenomen aan het Price Media Law Moot Court dat jaarlijks in Oxford plaatsvindt. Na haar studie heeft ze stages bij nichekantoren en een groot advocatenkantoor gelopen.

Persoonlijk

In haar vrije tijd is Dafne wekelijks op het hockeyveld te vinden en wordt het hockeyveld 's winters vervangen voor de schaatsbaan.

Opleiding(en)

Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam (2015)
Master Informatierecht, Universiteit van Amsterdam (2016)

Talen

Nederlands, Engels

Nevenactiviteit(en)

Dafne is lid van De Jonge Balie Gelderland


Bel mij terug

Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met mij op.


+ 3 = 5

Recente kennispagina-artikelen

Hof van Justitie: “Examenresultaten zijn ook persoonsgegevens”
9 februari 2018

Eind december beantwoordde het Hof van Justitie (“Hof”) prejudiciële vragen met betrekking tot het inzien van examenresultaten. Het Hof oordeelde dat schriftelijke antwoorden op een beroepsexamen en opmerkingen van de examinator als persoonsgegeven ...

Lees het hele artikel »


'Twee clicks verwijderd van een transparant privacy statement'
15 december 2017

De implementatiedeadline voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming ("AVG") komt steeds dichterbij. De AVG brengt nieuwe verplichtingen met zich mee, waaronder de verplichting om naar betrokkenen nog transparanter te zijn over de verwerking van ...

Lees het hele artikel »


Deel profiel Dafne de Boer