Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons geen hype, maar een vanzelfsprekend onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsvoering. Wij doen graag iets terug voor de omgeving waarin we werken en wonen. Liefst in de vorm van vergaand partnership, waarbij we van elkaar kunnen leren. Dirkzwager richt zich daarbij op drie pijlers.

Bijdragen aan de samenleving
Onze medewerkers zitten in verschillende besturen van (lokale) verenigingen en raden van toezicht. Juristen van Dirkzwager delen hun juridische kennis via workshops en gastcolleges. Ook bieden we arbeidsplaatsen aan mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Duurzaam ondernemen
Op onze locaties gebruiken we groene energie. Ons kantoorpand Bordelaise heeft energielabel A en voldoet aan de Maatlat zeer duurzaam utiliteitsgebouw (MIA), voor de warmtevoorziening zorgt een Wko-installatie. Onze post is CO2-neutraal door te investeren in bomen. Wij spreken onze leveranciers aan op hun MVO-beleid en bij inkoop wordt actief gescreend op kinderarbeid.

Ondersteuning van cultuur
Als hoofdsponsor ondersteunen wij Introdans, Het Gelders Orkest en Toneelgroep Oostpool in Arnhem. Daarnaast ondersteunen wij het Besiendershuis, Kwatta Jeugdtheater en Music Meeting in Nijmegen en nog veel meer culturele organisaties zoals: het Posttheater; het Kröller-Müller Museum, Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen, De Nijmeegse Vierdaagsefeesten.

 

Het Gelders Orkest    Introdans                      Oostpool

 

Gelders Landschap                  Paleis Het Loo        KMM

 

Dirkzwager behoort tot de top 30% van alle ondernemingen die wereldwijd door het onafhankelijke bureau EcoVadis zijn geëvalueerd en heeft hiervoor een zilveren rating ontvangen.

Door op een verantwoorde manier met de toekomst bezig te zijn, krijgen wij ook persoonlijk energie. En die energie wenden we aan voor onze cliënten.

ecovadis-2